Etusivu ETUSIVU KONSERTIN
ESITTELY
ESIINTYJÄT MELODRAAMA YÖLLISIÄ
RUNOELMIA
UNIA
RAKKAUDESTA
KONSERTIN
OHJELMA


ESIINTYJÄT

Liisamaija Laaksonen

Liisamaija Laaksonen on luonut mittavan uran televisiossa, radiossa ja elokuvassa. Hän toimi vakituisena näyttelijänä Yleisradion televisioteatterissa 30 vuotta. Lisäksi hän on esiintynyt vierailijana muun muassa Suomen Kansallisteatterissa, Helsingin Kaupunginteatterissa ja Intiimiteatterissa, Suomen Kansallisoopperassa, sekä Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Liisamaija Laaksonen tunnetaan myös lausuntataiteilijana, jonka runoillat ovat saavuttaneet yleisön suosion sekä kotimaassa että ulkomailla, muun muassa Ruotsissa, Saksassa, Englannissa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Vuonna 1980 hän teki ensimmäisen televisionäytelmän käsikirjoituksensa, sittemmin tunnetuiksi ovat tulleet muun muassa Lumikit, joka voitti Monte Carlon tv-festivaalien draamasarjassa ensimmäisen, eli Kultainen Nymfi -palkinnon, sekä Irti maasta, Kiinni sidottu, Viisi tytärtäni, Päätös, kuusiosainen sarja Sänky ja tv-elokuvat Varpuset ja Lacrimosa.

Liisamaija Laaksonen on saanut työstään näyttelijänä kolme Jussi-patsasta, kaksi valtionpalkintoa, KOURA:n palkinnon ja Suomi-palkinnon, sekä Pro Finlandia -mitalin. Nykyisin hän toimii vapaana näyttelijänä ja käsikirjoittajana.


 


Maria Suokas

Maria Suokas opiskeli Sibelius-Akatemiassa professori Eero Heinosen, professori Matti Raekallion ja lehtori Ilmo Rannan johdolla diplomipianistiksi ja valmistui vuonna 2011 musiikin maisteriksi esittävän säveltaiteen osastolta. Hän on opiskellut pianonsoittoa myös Helsingin Konservatoriossa pianotaiteilija Ritva Arjavan ja pianotaiteilija Olli Hautalan oppilaana, sekä L'Àcadémie de Villecroze'ssa professori Dominique Merlet'n opastuksella ja Tallinna Muusikaakadeemiassa professori Ivari Iljan luokalla. Lisäksi Maria Suokas on täydentänyt solistisia opintojaan Pariisissa professori Theodore Paraschivescon, professori Alain Planésin, ja pianisti Bernard Ringeissenin opastuksella. Maria on osallistunut lukuisille mestarikursseille opettajinaan mm. Olli Mustonen, Arie Vardi ja Dmitri Bashkirov, sekä vuonna 2005 saavuttanut toisen sijan ja erikoispalkinnon kansainvälisessä, yhdettätoista kertaa järjestetyssä Milosz Magin – pianokilpailussa Pariisissa. Vuonna 2007 hän saavutti jaetun neljännen palkinnon Jyväskylän pianokilpailussa.

Maria Suokas on konsertoinut sekä Suomessa että ulkomailla (mm. Ranskassa ja Luxemburgissa), tehnyt nauhoituksia Yleisradiolle ja soolokonserttiensa ohella toimii aktiivisesti kamarimuusikkona. Maria on esiintynyt useasti myös yhdessä lausuntataiteilija Liisamaija Laaksosen ja basso Jaakko Ryhäsen kanssa.

Maria Suokkaan taiteellista työskentelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Valtion säveltaidetoimikunta, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Alfred Kordelinin säätiö, Paulon säätiö, Sibelius-Akatemian apurahatoimikunta, Pariisin taiteilijakaupungin säätiö ja Uudenmaan taidetoimikunta.