Etusivu PRESSI KIRJAHYLLYSTÄ NUOTTIVIIVASTOLTA KONSERTTI ESITYSKALENTERI


Suomalaisen melodraamataiteen aarteita


Näyttelijä-lausuja Tuukka Vasama ja pianisti Maria Suokas esittävät konsertissaan
tämän harvinaislaatuisen taidemuodon historiallisia arkistolöytöjä sekä tuoreimpia tilausteoksia.Lämpimästi tervetuloa konsertteihin!
Vuonna 1890 Suomen kulttuuripiireissä kuohui, Juhani Ahon uudenaikaisen symbolistinen ja ennennäkemättömän uskalias romaani Yksin oli juuri julkaistu. Kirjailijan vastakaiuttomasta rakkaudesta ystävänsä pikkusisareen Aino Järnefeltiin ‒ tulevaan Jean Sibeliuksen vaimoon ‒ aistillisesti kertova teos herätti laajalti syvää närkästystä, järkyttynyt Sibeliuskin oli vähällä haastaa Ahon kaksintaisteluun.

Suomalaista uutta ja vanhaa melodraamataidetta esittelevän Ainoani!-konserttiprojektin ytimessä ovat kolmelta suomalaiselta nykysäveltäjältä tilatut melodraamat lausujalle ja pianistille kontrasteinaan Jean Sibeliuksen kolme melodraamaa.

Säveltäjät Minna Leinonen, Ilkka von Boehm ja Esa Ylivaara saivat kukin sävellettäväkseen Juhani Ahon Yksin-romaanista dramatisoidun kohtauksen. Tekstit melodraamakäyttöön sovitti FM Suvi Nuotio, hän on myös suomentanut Ainoani!-konserttiprojektia varten Sibeliuksen melodraamat "O, om du sett" ja "Trånaden". Konserteissa esiintyvät pianisti Maria Suokas ja näyttelijä-lausuja Tuukka Vasama.

Ainoani!-konsertti on räätälöitävissä myös ruotsinkieliselle yleisölle mieluisaksi.

Konserttitiedustelut: maria.suokas@gmail.com